A Nagy Szénbányász Díj

Blogunkban a kortárs művészet "remekeit" kívánjuk a nagyközönség számára közelebb hozni műértő kritikáinkon keresztül. Kritikai szemléletünk alapvetően a kispolgári földhözragadtságból valamint a proletár materializmusból táplálkozik, ars poeticánkat leginkább a klasszikus "bazmeg, ilyet én is tudok!" jelmondat fejezi ki. Ha a kedves olvasó érezte már magát átverve egy műalkotás szemlélődése közben, és legszívesebben inkább szénbányába küldte volna dolgozni az alkotót, hogy megtanulja, mi az a kemény munka, akkor írja meg nekünk a szenbanyaszKUKACgmail.com-ra.

2010.01.30. 00:09 Carbonaro

Mi is ez?

Oké, én nem mondom, hogy a kortárs művészet úgy ahogy van szar vagy érdektelen. De látni kell, hogy jópár művész a szakmáját valamiféle pofátlansági versenyként értelmezi. Ezek az alávaló sarlatánok a jó ötlek, a tehetség és a kreativitás hiányát az "Elvont" állarca mögé rejtve próbálják leplezni. Sajnos ezt néhányan be is szopják, (ők a sznobok).

Ezt a blogot viszont nem nekik, hanem azoknak hoztuk létre, akik ki szeretik mondani, ha a király meztelen. Akik egy művészeti alkotást nézve (akár múzeumban, akár utcán vagy bárhol másutt) küldték volna már legszívesebben szénbányába dolgozni az "érdemes művészt", hogy megtanulja végre mi az, hogy kemény munka és teljesítmény!

A hasonló élményekről szóló beszámolókat várjuk a szenbanyasz@gmail.com-ra, lehetőleg fényképekkel is illusztrálva (ha tilos fotózni a múzeumban, annál inkább!). Nem kell ilyen, a Kétfarkú kutya pártéhoz hasonló kifinomultságú görbe tükröt tartani a kiválasztott művészek elé. Az adott alkotás leírása, egy sommás vélemény, mint például "hát ez egy vicc, ilyet még én is tudok" és még egy kis jól megérdemelt fikázás bőven megteszi. Na nehogy már csak az úri társaságok privilégiuma legyen a műkritika! Írjon tehát, kedves Olvasó, és ne feledje: idén Pécs Európa kulturális fővárosa! :))

Év végén pedig szavazást tartunk, hogy a posztra érdemesnek tartott műremekek és alkotók közül ki is kapja a legpofátlanabb munkáért járó Nagy Szénbányász Díjat.

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szenbanyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr51713869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása